pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

VĒSTULE MAZBĒRNIEM

Tuvojoties Sieviešu dienai, domāju par vecumu. Noskatījos lielisku filmu. Tās nosaukums ir "Vēstules Džuljetai". Viena no filmas varonēm bija apburoša sirma kundze. Pirms 50 gadiem viņa bija izvēlējusies drošību (ierasto vidi, mācības u.tml.) un aizbraukusi no mīļotā. Un, kad viņai ir jau gandrīz 70 gadu, viņa atgriežas Itālijā, lai uzmeklētu TO vīrieti...

Cik daudz mīlestības un sirds siltuma!!! Tā mīlēt cilvēks spēj tikai tad, kad līdz kaulu smadzenēm apguvis patiesību, kas bija iegravēta kāda dižena valdnieka gredzenā, - UN ARĪ TAS PĀRIES.. Ja patiešām to (dzīvot ar samierinošo apziņu, ka katra diena ir vēl viens solis tuvāk nāvei) var iemācīties tikai ar gadiem, tad es vēlos, kaut jau vakar būtu nosvinējusi savu astoņdesmito dzimšanas dienu.

Lai vai kā, domājot par Sieviešu dienu, skaistu novecošanu un jums, cienījamie manu emuāru lasītāji, kuri vēlas vairāk dzīves un vairāk paš-apziņas, uzgāju Ilonas Bonivelli (Ilona Boniwell), psiholoģijas doktores, piezīmēs intervenci "Jūsu dzīves īss izklāsts". (Šī pieder pie nepārbaudītajām intervencēm, proti, pie tiem vingrinājumiem un tehnikām pozitīvisma vairošanai savā dzīvē, par kuriem nav pētījumu datu attiecībā uz to iedarbīgumu.)

Viss, kas jums vajadzīgs šī vingrinājuma izpildei, - uz kā rakstīt, ar ko rakstīt un iztēle.:-)
Iedomājieties, ka kaut kad, kad jūsu vairs nebūs, mazbērni pajautās kādam no tuviniekiem, lai viņš pastāsta par jums un jūsu dzīvi. Kādu jūs vēlētos, lai jūs atceras un apraksta? Uzrakstiet savas dzīves aprakstu (apmēram lappusi garu). Tādu, kādu jūs vēlētos iedot izlasīt saviem pēcnācējiem. Ietveriet tajā savu vērtību aprakstu, rakstura īpašības un jūsu ieguldījumu cilvēces vēsturē. Atlieciet malā šo aprakstu uz dažām dienām un pēc tam atkal atgriezieties pie tā. Pievērsiet uzmanību tam, ko esat iekļāvuši aprakstā un ko esat izlaiduši, atmetuši. Ko jūs varētu mainīt savā dzīvē, lai šis apraksts kādreiz kļūtu par precīzu jūsu dzīves atspoguļojumu?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru