ceturtdiena, 2010. gada 8. jūlijs

NEAPZINĀTĀ MOTIVĀCIJA (NOBEIGUMS)

Pieņemsim, ka izpildot uzdevuma 1.soli, jūs uzrakstījāt: "Gada laikā kļūt par labāko speciālistu savā nozarē konkrētā reģionā. Aizbraukt uz Dienvidpolu apciemot savus sen neredzētos draugus. Apprecēties ar savu bērnudārza simpātiju." Kā lielāka jeb augstāka (nosacīti) daļas ir viss iepriekš uzskaitītais? Es teiktu,- attīstība un prieks.

Atgriežamies pie tā uzdevuma soļa, kur iepriekš apstājāmies.

4. Rūpīgi izlasiet visu, ko iepriekš pierakstījāt, un aprakstiet savu misiju, izmantojot vārdus no saraksta "kas kopīgs 3 mērķiem, 3 cilvēkiem, 3 nodarbēm". Izskatīsies sekojoši: "Mana misija ir ... ." Augstāk uzrakstītā piemēra gadījumā izklausīsies tā: "Mana misija ir attīstība, prieks, ...". Iesaku noslīpēt formulējumu tā, lai tas jums ir ne tikai ērti lietojams un saprotams vārdu salikums, bet arī lai tas rezonē ar jūsu būtību. Uzrakstāt savas misijas aprakstu no tiem vārdiem, ko identificējāt kā kopīgās iezīmes pirmajos trīs uzdevuma soļos, un sajūtat - jā, patiešām ir!

5. Izvēlieties savas misijas iekšējās reprezentācijas: kā tā izskatās, skan un kādas sajūtas izraisa? Pārlasiet savas misijas formulējumu un ieklausieties sevī, pēc kā tas izklausās - vai vītero putni, čalo ūdens, dzirkstī smiekli ..? Kādi vizuālie tēli rodas? Ko sajūtat un kurā ķermeņa daļā? Noskaidrojiet, kā jūsu misija attiecas (ietekmē) pret ģimeni, draugiem, darbu, sabiedrību kopumā? Ko labu šī misija atnesīs jums?

6. Iedomājieties 3 cilvēkus (tie var būt reāli cilvēki, vai arī literatūras, kino, spēļu tēli), no kuriem katrs tā vai savādāk var kalpot par jūsu misijas realizēšanas piemēru. Ko šie cilvēki varētu ieteikt, ja jūs apspriestu ar viņiem plānus tuvākajam gadam? Ņemiet vērā viņu padomus un ieteikumus. Izvēlieties vienu no sākumā pierakstītajiem 3 mērķiem, kura sasniegšana visvairāk veicina misijas realizēšanu, un sāciet darboties šajā virzienā.

7. Nosakiet, ko izdarīsiet jau nākamajā nedēļā, lai sasniegtu šo mērķi un realizētu savu misiju. Ko izdarīsiet jau šodien? Un ar ko sāksiet tūlīt?

Turpmākās 3 nedēļas (laika periods, kurā formējas jauns ieradums) katru dienu atkārtojiet savas dziļākās vērtības vai nu kā formulējumu "Mana misija ir ..", vai arī kā vizuālo tēlu, skaņas un sajūtas. Un vērojiet, kā jūsu pasaule arvien vairāk sāk atbilst jūsu dziļākajām vērtībām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru